Veel gestelde vragen offertetraject

Waarom hanteren jullie geen meterprijs voor renovlies?

Wij rekenen de benodigde arbeid, het benodigde renovlies, pastalijm en verf uit en baseren daar onze prijs op. De ene woning vraagt nu eenmaal meer werk of benadering dan een andere woning. Een meterprijs is te hoog Voor seriematig gebouwde woningen waar eenheid in zit kunnen we een scherpe meterprijs maken bij deelname van meerdere bewoners. Dit doen we via ons zusterbedrijf Renovlies Nederland B.V.

Hoe zit dat met dekkend sausen?

Na het schuren en plamuren van de behangklare wanden wordt het glasvlies aangebracht. Na de eerste keer sausen kom je vaak nog kleinigheden tegen die dan pas opvallen. We brengen dan de laatste correcties aan en sausen het af voor een compleet eindresultaat. De lange strijklicht wanden zijn vaak ook niet in één keer streeploos te krijgen en worden twee keer gesausd.

Tot wanneer is de offerte geldig?

Als u in de aanvraag aangeeft wanneer de verwachtte oplevering zal zijn houden we de prijs gestand tot aan de oplevering met een uitloop van maximaal 4 maanden na de eerste geprognosticeerde oplevering. Wijzigingen in het BTW tarief of van overheidswege opgelegde verhogingen worden doorberekend.

Als we met meerdere buren komen, krijgen we dan korting?

Voor seriematige projecten waar repetitie in de indeling van de woningen zit kunnen we via www.renovlies-nederland.nl een projectaanbieding maken. Easy Stuc is niet gespecialiseerd in het afwerken van series. Tijdens de crisisperiode hebben we dat wel veel gedaan en de ervaring die we daarbij hebben opgedaan in Renovlies Nederland ingebracht. Het vergt een andere manier van communiceren en managen van verwachtingen.

Kunnen wij ook in de avond of op zaterdag langskomen in de showroom?

Zie hiervoor ook onze pagina over de showroom. Wij hebben geen koopavond. In enkele gevallen kunnen we ’s avonds afspreken, maar daar maken we geen gewoonte van. De zaterdagen zijn mogelijk, echter uitsluitend op afspraak en alleen als er een offerte is uitgebracht en de interesse serieus is. U kunt dan de verschillende soorten renovlies zien, hoe een gesausde kap eruit ziet, kleuren en andere mogelijkheden.

Kunnen wij iedere gewenste kleur laten mengen?

We kunnen de kleuren van Farrow and Ball het meest realistisch laten mengen in Einza Karat plus. Andere merken kunnen we vaak wel laten mengen, maar dat heeft meer tintverschil ten opzichte van de kleurenkaart tot gevolg. Houdt er rekening mee dat donkere kleuren een stuk duurder zijn in aanschaf en minder goed afneembaar zijn.

Waarom kunnen we niet onze eigen verf aanleveren?

Wij werken met Einza Karat plus vanwege de uitstekende eigenschappen van de verf (stomp mat, schrobklasse 1, korte droogtijd zodat tweede laag snel kan en de fijne verwerking en uitstekende dekking). Onze prijzen zijn hierop gebaseerd, met huismerken of Flexa en Histor verf hebben we geen goede ervaring. Vaak komen we dan verf tekort waardoor een klus niet afgemaakt kan worden en er extra kosten gemaakt moeten worden.

Zijn kleuren inbegrepen bij de totaalprijs van de eerste offerte die wij ontvangen?

In eerste instantie geven we een prijs op voor alles in één kleur wit, tenzij u anders aangeeft in de aanvraag. In de offerte geven we richtprijzen voor de meest voorkomende kleurwensen. Kleuren kosten in aanschaf meer en het aanbrengen kost veel tijd.

Kunnen wij eigen aangeschafte behangrollen of fotoposters ook laten behangen?

We kunnen in overleg aangeven of wij uw eigen behang kunnen aanbrengen, echter dat is afhankelijk van de kwaliteit en het gevraagde werk. Voor het behangen plakken we altijd eerst een laag renovlies. Dat levert een netter eindresultaat op. Het is belangrijk dat bij start van de werkzaamheden het behang aanwezig is en dat het in voldoende mate aanwezig is. Bij het aanbrengen van behang zijn de banen altijd zichtbaar, vaak geldt hoe drukker de afbeelding hoe minder de naad zichtbaar is. We gaan ervan uit dat de kwaliteit zo is dat met een spons de lijm weggehaald kan worden zonder dat de verf loslaat. Wanneer na het plakken blijkt dat bijvoorbeeld de naden goed zijn te zien, de afbeelding vaal is geworden door afsponsen, het patroon niet doorloopt, drukfouten te zien wijn, er te weinig of te veel behang is, of andere zaken die niet aan het aanbrengen te wijten zijn gaan we niet akkoord met het argument: “dat hadden jullie van tevoren moeten aangeven’, dit omdat we dat van te voren ook niet kunnen zien. De kwaliteit en het aanleveren van behang valt onder uw verantwoording.

Kunnen wij een houten koof, ombouw van een keuken/gashaard ook afwerken met Easy Stuc/renovlies?

We adviseren om deze onderdelen sausklaar op te laten leveren. Een nadeel van renovlies op dit soort constructies is dat het op de plaatnaden kan gaan kreuken. Let ook op dat er geen smalle randjes of kopse kanten van hout geplakt moeten worden, dit is vaak niet mogelijk.