Veel gestelde vragen algemeen

Zondag ook open tot 1 juni, bel voor een afspraak 0317 74 58 41

Wat is het verschil tussen renovlies en glasvlies?

Renovlies is een algemene verzamelnaam voor gladde vliezen die gesausd worden. Renovlies is er op papierbasis en glasvezelbasis. Binnen deze groepen is er een aanduiding in dikte van het vlies.

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied loopt grofweg van Enschede tot Rotterdam. We houden de lijn van de A1, A12 en A15 aan. Bepaalde opdrachten kunnen we ook aannemen waarbij we gedurende de werkzaamheden in de buurt in bijvoorbeeld een B&B verblijven. We doen dat vaak bij opdrachten die we normaal niet aannemen, maar waarbij de klanten via via bij ons komen.

Wat is het verschil tussen personeel in loondienst of een ZZP’er?

We hebben een vaste ploeg medewerkers, aangevuld met behangers die zelfstandig zijn. We werken alleen met mensen die serieus met het vak omgaan en een uitdaging niet uit de weg gaan. Door de jaren heen hebben we een stabiele ploeg vakmensen met ervaring in renovlies en sausen.

Wat betekent behangklaar?

Behangklaar is een term uit de bouw. Net als tegelklaar en sausklaar. Behangklaar houdt in dat er nog wel het nodige aan de wanden moet gebeuren. Schuren en plamuren is een minimale vereiste. Omdat we inmiddels bijna 10 jaar ervaring hebben met verschillende aannemers weten we wat we ongeveer kunnen verwachten. Bij het opstellen van de offerte houden we daar rekening mee. Het beste kunt u bij schouw voor oplevering met de platte hand over de muur voelen en met boerenverstand kijken. Houdt er rekening mee dat er behangers zijn die met een felle zaklamp langs de muren schijnen en roepen dat de wanden niet klaar zijn om te behangen om vervolgens een meerprijs te bieden voor het voorwerken van de muren omdat het anders niet strak te krijgen zou zijn. Houdt er met het beoordelen van de offertes rekening mee wat er wordt gedaan. Wij horen regelmatig dat goedkope offertes achteraf duur uitpakken door meerwerk.

Wij twijfelen tussen renovlies en stuken

Ten opzichte van traditioneel stucwerk is ons materiaal krimpscheur overbruggend. Bij stucwerk zijn haarscheuren door werking van uw nieuwbouwwoning gegarandeerd. Twijfelt u tussen het eindresultaat van beide afwerkingen? We adviseren dan om langs te komen bij ons in de showroom (Zie onze pagina showroom). Voor het vergelijk hebben we twee wanden naast elkaar: één gestukadoord en de ander voorzien van glasvlies. U mag de verschillen zoeken.

Kunnen de wanden in de badkamer of WC ook met Easy Stuc/renovlies afgewerkt worden?

Dat kan, alleen niet op vlakken in de buurt van de douchehoek. Houdt er rekening mee dat wanneer u casco kiest of het spuitwerk laat vervallen dat de wanden dan verder niet behangklaar worden gemaakt.