Veel gestelde vragen algemeen en garantie

Wat is het verschil tussen renovlies en glasvlies?

Renovlies is een algemene verzamelnaam voor gladde vliezen die gesausd worden. Renovlies is er op papierbasis en glasvezelbasis. Binnen deze groepen is er een aanduiding in dikte van het vlies.

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied loopt grofweg van Enschede tot Utrecht. We houden de lijn van de A1, A12 en A15 aan. Bepaalde opdrachten kunnen we ook aannemen waarbij we gedurende de werkzaamheden in de buurt in bijvoorbeeld een B&B verblijven. We doen dat vaak bij opdrachten die we normaal niet aannemen, maar waarbij de klanten via via bij ons komen.

Wat is het verschil tussen personeel in loondienst of een ZZP’er?

We hebben een vaste ploeg medewerkers, aangevuld met behangers die zelfstandig zijn. We werken alleen met mensen die serieus met het vak omgaan en een uitdaging niet uit de weg gaan. Door de jaren heen hebben we een stabiele ploeg vakmensen met ervaring in renovlies en sausen.

Wat betekent behangklaar?

Behangklaar is een term uit de bouw. Net als tegelklaar en sausklaar. Behangklaar houdt in dat er nog wel wat aan de wanden moet gebeuren. Schuren en plamuren is een minimale vereiste. Omdat we inmiddels bijna 10 jaar ervaring hebben met verschillende aannemers weten we wat we ongeveer kunnen verwachten. Bij het opstellen van de offerte houden we daar rekening mee, echter we zijn geen stucadoor en kunnen niet toveren. Als wanden bijvoorbeeld niet in één lijn staan, of er knikken in zitten kunnen we dat er niet uit halen.  Het beste kunt u bij schouw voor oplevering met de platte hand over de muur voelen en met boerenverstand kijken. Houdt er rekening mee dat er behangers zijn die standaard met een felle zaklamp langs de muren schijnen en roepen dat de wanden niet klaar zijn om te behangen om vervolgens bij aanvang gelijk een meerprijs te bieden voor het voorwerken van de muren omdat het anders niet strak te krijgen zou zijn. Houdt er met het beoordelen van de offertes rekening mee wat er wordt gedaan. Wij horen regelmatig dat goedkope offertes achteraf duur uitpakken door meerwerk en dat naadloos niet altijd naadloos betekent.

Wij twijfelen tussen renovlies en stuken

Ten opzichte van traditioneel stucwerk is ons materiaal krimpscheur overbruggend. We zijn er duidelijk in dat behang geen muren bij elkaar houdt, maar bij stucwerk zijn haarscheuren door werking van uw nieuwbouwwoning gegarandeerd. Twijfelt u tussen het eindresultaat van beide afwerkingen? We adviseren dan om langs te komen bij ons in de showroom (Zie onze pagina showroom). Voor het vergelijk hebben we twee wanden naast elkaar: één gestukadoord en de ander voorzien van glasvlies. U mag de verschillen zoeken.

Kunnen de wanden in de badkamer of WC ook met Easy Stuc/renovlies afgewerkt worden?

Dat kan, alleen niet op vlakken in de buurt van de douchehoek. Houdt er rekening mee dat wanneer u casco kiest of het spuitwerk laat vervallen dat de wanden dan verder niet behangklaar worden gemaakt. Dat is wel belangrijk voor een goed eindresultaat.

Valt schade als gevolg van de constructie onder garantie?

Nee, we geven geen garantie op gevolgschade. Het renovlies is krimpscheur overbruggend, in tegenstelling tot wat soms wordt gedacht kan het behang wel scheuren of kreuken. We geven wel twee jaar garantie op loslaten door ondeugdelijke montage.  Loslaten door bijvoorbeeld lekkage of andere van buiten komende invloeden vallen buiten onze risicosfeer. We kunnen wel herstellen, we hanteren daarvoor een gereduceerd hersteltarief.