• KANT-EN-KLAAR
 • BESTE KEUZE RENOVLIES
 • RUIM 15 JAAR ERVARING
 • SPECIALIST IN NIEUWBOUW
 • 0317 74 58 41
 • Offerte aanvragen
 • Veelgestelde vragen

  Deze pagina hebben we gemaakt om u zo goed mogelijk te informeren. Heeft u een vraag over renovlies in het algemeen, ons offertetraject, of de uitvoering van ons werk? Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Algemeen

  Renovlies is een algemene verzamelnaam voor gladde vliezen die gesausd worden. Renovlies is er op papierbasis en glasvezelbasis. Binnen deze groepen is er een aanduiding in dikte van het vlies.

  Ons werkgebied loopt grofweg van Enschede tot Utrecht. We houden de lijn van de A1, A12 en A15 aan. Bepaalde opdrachten kunnen we ook aannemen waarbij we gedurende de werkzaamheden in de buurt in bijvoorbeeld een B&B verblijven. We doen dat vaak bij opdrachten die we normaal niet aannemen, maar waarbij de klanten via via bij ons komen.

  We hebben een vaste ploeg medewerkers, aangevuld met behangers die zelfstandig zijn. We werken alleen met mensen die serieus met het vak omgaan en een uitdaging niet uit de weg gaan. Door de jaren heen hebben we een stabiele ploeg vakmensen met ervaring in renovlies en sausen.

  Behangklaar is een term uit de bouw. Net als tegelklaar en sausklaar. Behangklaar houdt in dat er nog wel wat aan de wanden moet gebeuren. Schuren en plamuren is een minimale vereiste. Omdat we inmiddels bijna 10 jaar ervaring hebben met verschillende aannemers weten we wat we ongeveer kunnen verwachten. Bij het opstellen van de offerte houden we daar rekening mee, echter we zijn geen stucadoor en kunnen niet toveren. Als wanden bijvoorbeeld niet in één lijn staan, of er knikken in zitten kunnen we dat er niet uit halen.  Het beste kunt u bij schouw voor oplevering met de platte hand over de muur voelen en met boerenverstand kijken. Houdt er rekening mee dat er behangers zijn die standaard met een felle zaklamp langs de muren schijnen en roepen dat de wanden niet klaar zijn om te behangen om vervolgens bij aanvang gelijk een meerprijs te bieden voor het voorwerken van de muren omdat het anders niet strak te krijgen zou zijn. Houdt er met het beoordelen van de offertes rekening mee wat er wordt gedaan. Wij horen regelmatig dat goedkope offertes achteraf duur uitpakken door meerwerk en dat naadloos niet altijd naadloos betekent.

  Ten opzichte van traditioneel stucwerk is ons materiaal krimpscheur overbruggend. We zijn er duidelijk in dat behang geen muren bij elkaar houdt, maar bij stucwerk zijn haarscheuren door werking van uw nieuwbouwwoning gegarandeerd. Twijfelt u tussen het eindresultaat van beide afwerkingen? We adviseren dan om langs te komen bij ons in de showroom (Zie onze pagina showroom). Voor het vergelijk hebben we twee wanden naast elkaar: één gestukadoord en de ander voorzien van glasvlies. U mag de verschillen zoeken.

  Dat kan, alleen niet op vlakken in de buurt van de douchehoek. Houdt er rekening mee dat wanneer u casco kiest of het spuitwerk laat vervallen dat de wanden dan verder niet behangklaar worden gemaakt. Dat is wel belangrijk voor een goed eindresultaat.

  Nee, we geven geen garantie op gevolgschade. Het renovlies is krimpscheur overbruggend, in tegenstelling tot wat soms wordt gedacht kan het behang wel scheuren of kreuken. We geven wel twee jaar garantie op loslaten door ondeugdelijke montage.  Loslaten door bijvoorbeeld lekkage of andere van buiten komende invloeden vallen buiten onze risicosfeer. We kunnen wel herstellen, we hanteren daarvoor een gereduceerd hersteltarief.

  Offertetraject

  Wij rekenen de benodigde arbeid, het benodigde renovlies, pastalijm en verf uit en baseren daar onze prijs op. De ene woning vraagt nu eenmaal meer werk of benadering dan een andere woning. Een meterprijs is te hoog Voor seriematig gebouwde woningen waar eenheid in zit kunnen we een scherpe meterprijs maken bij deelname van meerdere bewoners. Dit doen we via ons zusterbedrijf Renovlies Nederland B.V.

  Na het schuren en plamuren van de behangklare wanden wordt het glasvlies aangebracht. Na de eerste keer sausen kom je vaak nog kleinigheden tegen die dan pas opvallen. We brengen dan de laatste correcties aan en sausen het af voor een compleet eindresultaat. De lange strijklicht wanden zijn vaak ook niet in één keer streeploos te krijgen en worden twee keer gesausd.

  Als u in de aanvraag aangeeft wanneer de verwachtte oplevering zal zijn houden we de prijs gestand tot aan de oplevering met een uitloop van maximaal 4 maanden na de eerste geprognosticeerde oplevering. Wijzigingen in het BTW tarief of van overheidswege opgelegde verhogingen worden doorberekend.

  Voor seriematige projecten waar repetitie in de indeling van de woningen zit kunnen we via www.renovlies-nederland.nl een projectaanbieding maken. Easy Stuc is niet gespecialiseerd in het afwerken van series. Tijdens de crisisperiode hebben we dat wel veel gedaan en de ervaring die we daarbij hebben opgedaan in Renovlies Nederland ingebracht. Het vergt een andere manier van communiceren en managen van verwachtingen.

  Zie hiervoor ook onze pagina over de showroom. Wij hebben geen koopavond. In enkele gevallen kunnen we ’s avonds afspreken, maar daar maken we geen gewoonte van. De zaterdagen zijn mogelijk, echter uitsluitend op afspraak en alleen als er een offerte is uitgebracht en de interesse serieus is. U kunt dan de verschillende soorten renovlies zien, hoe een gesausde kap eruit ziet, kleuren en andere mogelijkheden.

  We kunnen de kleuren van Farrow and Ball het meest realistisch laten mengen in Einza Karat plus. Andere merken kunnen we vaak wel laten mengen, maar dat heeft meer tintverschil ten opzichte van de kleurenkaart tot gevolg. Houdt er rekening mee dat donkere kleuren een stuk duurder zijn in aanschaf en minder goed afneembaar zijn.

  Wij werken met Einza Karat plus vanwege de uitstekende eigenschappen van de verf (stomp mat, schrobklasse 1, korte droogtijd zodat tweede laag snel kan en de fijne verwerking en uitstekende dekking). Onze prijzen zijn hierop gebaseerd, met huismerken of Flexa en Histor verf hebben we geen goede ervaring. Vaak komen we dan verf tekort waardoor een klus niet afgemaakt kan worden en er extra kosten gemaakt moeten worden.

  In eerste instantie geven we een prijs op voor alles in één kleur wit, tenzij u anders aangeeft in de aanvraag. In de offerte geven we richtprijzen voor de meest voorkomende kleurwensen. Kleuren kosten in aanschaf meer en het aanbrengen kost veel tijd.

  We kunnen in overleg aangeven of wij uw eigen behang kunnen aanbrengen, echter dat is afhankelijk van de kwaliteit en het gevraagde werk. Voor het behangen plakken we altijd eerst een laag renovlies. Dat levert een netter eindresultaat op. Het is belangrijk dat bij start van de werkzaamheden het behang aanwezig is en dat het in voldoende mate aanwezig is. Bij het aanbrengen van behang zijn de banen altijd zichtbaar, vaak geldt hoe drukker de afbeelding hoe minder de naad zichtbaar is. We gaan ervan uit dat de kwaliteit zo is dat met een spons de lijm weggehaald kan worden zonder dat de verf loslaat. Wanneer na het plakken blijkt dat bijvoorbeeld de naden goed zijn te zien, de afbeelding vaal is geworden door afsponsen, het patroon niet doorloopt, drukfouten te zien wijn, er te weinig of te veel behang is, of andere zaken die niet aan het aanbrengen te wijten zijn gaan we niet akkoord met het argument: “dat hadden jullie van tevoren moeten aangeven’, dit omdat we dat van te voren ook niet kunnen zien. De kwaliteit en het aanleveren van behang valt onder uw verantwoording.

  We adviseren om deze onderdelen sausklaar op te laten leveren. Een nadeel van renovlies op dit soort constructies is dat het op de plaatnaden kan gaan kreuken. Let ook op dat er geen smalle randjes of kopse kanten van hout geplakt moeten worden, dit is vaak niet mogelijk.