Nieuwbouwwoning opleveren

Uw nieuwe woning is gebouwd en het is tijd voor de oplevering. De gemiddelde oplevering vindt vaak plaats na ongeveer negen maanden bouwen gerekend vanaf de fundering. In de bouw wordt wel gezegd dat een bouw twee keer de helft duurt. Eén helft tot aan de kap en de andere helft tot aan het opleveren. Op dit moment duurt de bouw vaak langer dan verwacht. Tekort aan materialen en personeel zijn daar de oorzaak van. Er schijnt zelfs drie maanden levertijd op heipalen te zitten!

Voorschouw

Vaak nodigen aannemers de bewoners drie weken voor opleveren uit voor een ‘voorschouw’. Er kan dan bijvoorbeeld gekeken worden of het meer- en minderwerk goed is gemaakt. Let tijdens dat moment ook op de leidingen in de keuken. Het komt namelijk geregeld voor dat er stopcontacten missen of op de verkeerde plaats zitten. Als dat pas bij oplevering wordt geconstateerd en het dan nog aangepast moet worden is er een probleem. Het aansmeren van de verplaatste leidingen heeft namelijk droogtijd tot gevolg. Als het niet voldoende droog is kan er niet geplakt worden. De voorschouw is ook een mooi moment om de behangklare wanden alvast na te kijken. Door met een vlakke hand over de muur te bewegen kunt u voelen of de wanden behangklaar zijn.

Opleveren

Als het moment dan daar is kunt u zich bij laten staan door iemand van Vereniging Eigen Huis. U kunt ook kiezen om een zelfstandige bouwkundige bij u uit de buurt in te huren, vaak zijn deze goedkoper en gemotiveerder. Als u de brief voor de uitnodiging voor de schouw en oplevering heeft ontvangen, dan vragen wij u dit aan ons kenbaar te maken. We zorgen dan dat we kort na de oplevering starten met de werkzaamheden. Wij werken alleen in nieuwe woningen, daardoor hebben we veel ervaring met het feit dat aannemers opleveren nogal eens verplaatsen.

Showroom

Bel 0317 74 58 41 voor een afspraak of direct een offerte aanvragen via de website.